Misschien doet iedereen dit wel eens: dromen over het bezitten van een eigen villa. En niet zomaar een villa, maar een villa die helemaal volgens je eigen ontwerp gebouwd is. En ook niet zomaar een villa die van a tot zo door jou ontworpen is, maar een villa die superdeluxe is. Wanneer je een eigen villa ontwerpt, zijn de mogelijkheden meer dan eindeloos. Door de jaren heen zijn villa’s in allerlei soorten en maten al van de tekentafel gerold. En denk hierbij niet alleen aan klassieke villa’s, maar ook aan een moderne, landelijke of rietgedekte villa. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan werkelijkheid worden op het gebied van villa ontwerpen.

Villa ontwerpen in verschillende stijlen

Je kunt je villa in verschillende stijlen ontwerpen, zoals je net al las. Bij de meeste architectenbureaus is het dan ook mogelijk om villa’s te ontwerpen in uiteenlopende architectuurstijlen. Zo heeft de een voorkeur voor een rieten kap (die vandaag de dag toevallig heel populair is. Wat het fijne is aan een rieten dak, is dat deze op vele verschillende manieren toe te passen is. Zo kan men kiezen voor een rond, schuin aflopend, strak of voor zelfs een tot de grond doorlopend rieten dak. Wanneer je voor het ontwerpen van een villa een ervaren architectenbureau in de arm neemt, kan een van hen de villa naar wens ontwerpen.

Complete ontzorging

Let er bij het in de arm nemen van een architectenbureau op dat de werkwijze je bevalt. In een ideale situatie ontwerpt het architectenbureau niet alleen de villa, maar zorgen de medewerkers er ook voor dat de bouw van de villa soepel verloopt. Een van die architectenbureaus die klanten van a tot z begeleidt is The Citadel Company. Iedere klant wordt gedurende het hele proces vakkundig begeleid, van het initiële ontwerp van de villa tot aan de oplevering. Doordat een klant volledig begeleid wordt, weet diegene zeker dat de bouw volledig naar wens en volgens budget verloopt. Maar natuurlijk ook dat je als klant zo min mogelijk stress ervaart en de villa precies wordt zoals je voor je zag.

Inspiratie uit het inspiratieboek

Omdat er zo eindeloos veel mogelijkheden zijn, kan het raadzaam zijn om inspiratie op te doen. Dit kun je doen op het internet, bijvoorbeeld via Pinterest, of door een inspiratieboek te bekijken. De meeste architecten beschikken over een door hen samengesteld inspiratieboek waarin allerlei afgeronde projecten staan. Op deze manier krijg je een voorproefje van de mogelijkheden. Op de website van The Citadel Company kun je een mooi samengesteld inspiratieboek aanvragen. Uiteraard kun je op de website ook terecht voor het inwinnen van meer informatie.