Het kopen van een kamerplant is een prima manier om de uitstraling van jouw woning onder handen te nemen. Hoewel het een kleine aanvulling lijkt kan een kamerplant echt veel doen voor de sfeer in huis.

Wil je een stoere kamerplant kopen die ook nog eens zorgt voor schone lucht dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk de beste kamerplanten op een rijtje gezet die je zeker zou moeten overwegen voor bij jou in huis.

 

Contents

Ficus benjamina

Als een van de weinige bomen die goed in huis groeit, helpt deze bladrijke boom (ook wel treurvijg genoemd) om je huis koel te houden en om je woonkamer wat vrolijker te maken. Kies voor een hoge stam met een bossige top als je echt alles uit de plant wilt halen.

Door planten te groeperen creëren ze hun eigen kleine ecosysteem dat de luchtvochtigheid in de omgeving verbetert. Zorg ervoor dat je deze plant tijdens de zomermaanden regelmatig water geeft en plaats hem altijd in de buurt van zonlicht. Een prachtige plant die ook nog eens zorgt voor een schone lucht, wat wil je nog meer hebben voor in huis?

Ficus Elastica

De Ficus Elastica staat ook wel bekend als de rubberplant. Het is een prachtige plant om te zien. Door de bijzondere bladeren heeft deze kamerplant een vrij stoere uitstraling. Ook is dit een plan die net als de bovenstaande plant veel kan betekenen voor je luchtvochtigheid. Het verbeteren van de luchtvochtigheid in een ruimte is super eenvoudig met deze plant.

Deze kamerplant is super effectief in het aanvullen van de hoeveelheid vocht in de lucht. Hoe meer bladeren een plant heeft, hoe meer vocht er in de lucht zal vrijkomen. Deze plant neemt water op via de wortels en geeft het vocht vervolgens af via de poriën aan de onderkant van de bladeren of de bladeren.

Monstera deliciosa

Er is geen twijfel over mogelijk dat je de Monstera deliciosa, ook wel de “Zwitserse kaasplant”, vaak op Pinterest hebt gezien. Dit komt voornamelijk door het feit dat het een van de populairste binnenplanten is van dit moment. Hun weelderige groene bladeren met kenmerkende gaten maken een prachtig statement in elke kamer.

Daar komt bij dat ze in elke ruimte kunnen groeien. Deze planten geven de voorkeur aan een warm plekje. Echter moet de plant geen direct zonlicht krijgen. Om de bladeren schoon te houden kun je de plant schoonmaken met een zachte, vochtige doek.

Deze stoere planten zullen de inrichting van je woning aanzienlijk verbeteren. Belangrijk is om altijd goed op je planten te letten en om ze genoeg water te geven. Als je dit niet doet is de kans groot dat ze er wat slapjes bij zullen gaan hangen. Dit zou zonde zijn van de prachtige binnenplanten die je hebt gekocht. Als je echt geen zin hebt om ze te onderhouden kun je altijd nog neppe planten kopen.