Wanneer je een tuin wilt die niet veel onderhoud vraagt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In deze blogpost geven we je tips voor het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin.

Contents

Wat is een onderhoudsvriendelijke tuin?

Een onderhoudsvriendelijke tuin is een tuin die weinig werk vergt om er netjes en gezond uit te zien. Dit type tuin is ideaal voor mensen die niet veel tijd hebben of die geen zin hebben om elke week uren in de tuin door te brengen.

Een onderhoudsvriendelijke tuin hoeft niet saai of leeg te zijn; je kunt er net zo goed een mooie, levendige en spannende tuin van maken. Het belangrijkste is dat je de juiste planten kiest en dat je weet hoe je ze moet verzorgen.

In dit artikel geven we je tips voor het maken van een onderhoudsvriendelijke tuin.

Hoe maak ik mijn tuin onderhoudsvriendelijk?

“Hoe maak ik mijn tuin onderhoudsvriendelijk?”

Om je tuin onderhoudsvriendelijk te maken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om de juiste planten te kiezen. Kies voor planten die weinig water nodig hebben en die niet snel verwelken.

Daarnaast is het ook belangrijk om onkruid regelmatig te wieden. Dit kan het beste met de hand gedaan worden, zodat je geen chemicaliën in je tuin hoeft te gebruiken. Tot slot is het ook aan te raden om mulch toe te passen in je tuin. Mulch helpt namelijk om onkruid tegen te gaan en beschermt je planten tijdens de wintermaanden.

Welke planten zijn geschikt voor een onderhoudsvriendelijke tuin?

Voor een onderhoudsvriendelijke tuin zijn planten geschikt die weinig water nodig hebben en weinig tot geen snoei vragen. Er is een groot aantal verschillende soorten planten die aan deze criteria voldoen. Sommige mensen kiezen voor droogbloemen, terwijl anderen kiezen voor struiken en bomen die niet veel verzorging nodig hebben.

Onderhoudsvriendelijke tuin ideeën

Onderhoudsvriendelijke tuin ideeën:

– Creëer een tuinplan: maak een schets of tekening van je tuin en bepaal welke planten waar moeten komen. Dit voorkomt dat je later in de tuin aan het wieden bent.

– Kies onderhoudsarme plantensoorten: er zijn veel verschillende soorten planten die weinig tot geen onderhoud vragen. Doe wat research naar welke planten dit zijn en kies deze voor je tuin.

– Geef je planten regelmatig water: door je planten regelmatig water te geven, hoeven ze minder water op te slaan en blijven ze langer mooi. Geef liever wat vaker kleine hoeveelheden water dan één keer per week een grote hoeveelheid.

– Maai je gras regelmatig: door het gras regelmatig (maar niet te) kort te maaien, vermindert het aantal mos en onkruid in je tuin. Dit bespaart je weer tij

Conclusie

Als je een tuin wilt die mooi is én onderhoudsvriendelijk, dan moet je er wel wat voor doen. Gelukkig hoeven deze tips niet al te veel tijd of moeite te kosten. Door gebruik te maken van onderhoudsvriendelijke planten, regelmatig water te geven en je tuin vrij te houden van bladeren en andere troep, ben je al een heel eind op weg!