De kans is aanzienlijk groot dat jij thuis over een kleine slaapkamer beschikt, je bent immers niet bij ons op de site terecht gekomen. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het echt wel mogelijk om iets leuks te maken van een kleine slaapkamer.

Om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje gezet die van belang kunnen zijn bij het inrichten van een kleinere slaapkamer. Dankzij deze tips weet je zeker dat je alles uit de ruimte kunt halen die er beschikbaar is!

Een bed achter je gordijnen

Dit is dé tip voor iedereen die droomt van een hemelbed. Bij een relatief kleine kamer is het mogelijk om vrij eenvoudig te zorgen voor een hemelbed. Dit kun je het beste doen door grote gordijnen te kopen. Deze gordijnen kun je aan het plafond hangen zodat ze langs de rand van het bed komen.

Dit geeft je slaapkamer gelijk een romantische uitstraling mee. Daar komt ook nog eens bij dat lichte gordijnen kunnen zorgen voor een soort optische illusie. Je slaapkamer lijkt een stuk groter dan voorheen, precies wat je nodig hebt.

De hotel look-alike

Een andere tip is om je slaapkamer om te toveren tot een kleine slaapkamer. De meeste hotels beschikken ook over relatief kleine slaapkamers. Door zelf een soort hotelkamer na te boosten weet je zeker dat je met een goed gevoel in slaap kunt vallen.

De meest handige manier om dit te doen is door een groot bed neer te zetten en om te kiezen voor zwevende nachtkastjes. Dit zijn eigenlijk alle meubels die je nodig hebt voor in de slaapkamer. Kies mooi Egyptische linnen uit en het voelt alsof je iedere dag op bezoek bent bij een 5 sterren hotel.

Een verhoogd bet voor extra ruimte

Mocht je veel ruimte willen besparen dan raden wij je aan om te kiezen voor een verhoogd bed. Bij deze bedden zit er aan de onderkant van het bed een speciale bodem. Deze bodem is vaak voorzien van handige laden die eenvoudig open kunt trekken. In deze laden kan je alles kwijt wat je maar nodig kunt hebben in de slaapkamer.

Door voor een verhoogd bed te bieden kan je optimaal gebruik maken van de ruimte die er beschikbaar is. Hiermee is het immers niet meer nodig om een kast neer te zetten. Ideaal voor de mensen met een echt kleine kamer. Je kunt talloze soorten verhoogde bedden vinden bij de IKEA.

Dit zijn natuurlijk maar een paar tips, al zijn het wel tips die je wat meer inspiratie zouden moeten geven. Een slaapkamer die aan de kleine kant is hoeft niet te betekenen dat je er niets romantisch van kunt maken. Je moet er alleen voor zorgen dat je de ruimte in je voordeel laat werken. Voor je het weet heb je een slaapkamer die je altijd weer een goed gevoel bezorgd.