Een twijfelaar heeft zijn naam te danken aan het feit dat de afmetingen van de bedden precies tussen een eenpersoons en een tweepersoons bed vallen. Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen zouden kunnen kiezen voor een twijfelaar bed. Zo kiezen veel mensen voor een twijfelaar bed als zij net te weinig ruimte hebben voor een tweepersoons bed in hun slaapkamer. Bovendien is het een goede manier om in je eentje heerlijk ruim in bed te kunnen liggen, zonder dat het bed veel meer ruimte inneemt. In deze tekst gaan we het hebben over Alles over twijfelaars bedden en waarom je een twijfelaar bed zou nemen.

Contents

Hoe groot is een twijfelaar bed?

Standaard twijfelaar bedden hebben een afmeting van 120 cm bij 200 cm. Echter, er zijn ook bedden die onder de twijfelaars vallen, maar net wat breder of smaller zijn. Zo zijn er ook twijfelaar bedden van 100 cm breed of zelfs 140 cm breed. Er is dus een ruime keus in het soort twijfelaar bedden. Bovendien kun je bij de lengte van de twijfelaar bedden ook vaak kiezen uit verschillende afmetingen. Zo zijn de meeste bedden twee meter lang, maar er zijn ook bedden van 210 centimeter lang. Dit is bedoeld voor wat langere mensen die niet passen in een standaard bed.

Een twijfelaar bespaart veel ruimte

Of je nou alleen woont, student bent of een kleine slaapkamer hebt, een twijfelaar bed is een goed bed voor veel mensen. Het kan zo zijn dat jouw slaapkamer al aardig vol staat, maar dat jij toch wilt upgraden van een eenpersoonsbed. Een twijfelaar is dan de perfecte maat voor jou om toch lekker breed te kunnen liggen in bed, zonder dat het veel meer ruimte in beslag neemt. Ook voor studenten met kleine kamers is dit een goede oplossing. Het is ook mogelijk om met een twijfelaar bed knus met zijn tweeën in bed te liggen, dus voor mensen die wel samen zijn, maar een kleine ruimte tot hun beschikking hebben is een twijfelaar ook een goede optie.

Een twijfelaar bed voor onrustige kinderen

Sommige kinderen zijn erg onrustige slapers. Zij bewegen veel in hun slaap en kunnen daardoor vaak uit bed vallen. Als zij wel oud genoeg zijn voor een ‘normaal’ bed, maar regelmatig uit bed vallen door onrustig slapen, dan is een twijfelaar misschien wel een goed bed om aan te schaffen. Doordat het bed wat breder is dan een eenpersoonsbed, zal de kans dat je kind uit bed valt ook afnemen. Het is een zeer eenvoudige manier om dit probleem op te lossen. Bovendien gaat het bed dan ook langer mee, want als je kind ouder wordt hoef je niet een groter bed te kopen.

Veel verschillende voordelen

Het aanschaffen van een twijfelaar bed bij winkels als Suite.nl kan dus verschillende voordelen hebben. Het neemt minder ruimte in beslag, is een handige manier om in je eentje breed te kunnen slapen en is bovendien ook vaak goedkoper dan een tweepersoonsbed. Als je geen tweepersoonsbed nodig hebt, maar wel ultiem wilt ontspannen in een ruim bed, dan is een twijfelaar het juiste bed voor jou.

Bron afbeelding: Desuite.nl