Iedereen heeft een ander soort slaapkamer in gedachten als het aankomt op de droomslaapkamer. De een vindt het mooi om een witte kamer te hebben, de ander geeft de voorkeur uit aan een blauwe slaapkamer. Mocht jij tot deze laatste groep behoren dan heb je geluk.

We hebben in dit artikel namelijk een aantal manieren uiteengezet waarmee je in staat bent om alles uit je blauwe slaapkamer te halen. Voor je het weet beschik ook jij over een slaapkamer in huis waarin je je helemaal op je gemak kunt voelen. Tijd om je hier wat meer over te laten zien!

Kies voor een combinatie van blauw en groen

Wij raden je af om alles blauw te maken in de slaapkamer, dit wordt namelijk wel erg veel van het goede. Wel is het mogelijk om te kiezen voor een combinatie van verschillende kleuren. Zo is de combinatie groen en blauw altijd goed om voor te gaan. De kleuren blauw en groen werken in perfecte harmonie samen.

Je kunt ze helder nemen. Maar voor een rustgevende slaapkamer is het handiger om te kiezen voor pasteltint blauw en een iets sterkere limoengroene kleur. Pastelblauwe muren en witte lijsten vormen een prachtig decor voor de blauwe en limoengroene meubels, gordijnen, het beddengoed en de accentkussens.

Of kies je voor blauw met grijs?

Hoewel blauw en grijs allebei aan de koele kant van het spectrum staan, kunnen ze prima gebruikt worden als combinatie voor bij jou in het interieur. Voeg een paar vleugjes fel blauw toe, zoals een paar turquoise kussen, en zie zelf hoe mooi de combinatie kan zijn.

Door het grijs zacht en de andere blauwe tinten gedempt te houden, blijft de algehele sfeer van de kamer sereen en ontspannen. Kies je voor een hard soort grijs dan wordt het allemaal al snel erg overweldigend. Dit wil je niet hebben, een slaapkamer moet namelijk een plek zijn waarvan je gelijk een ontspannen gevoel krijgt.

Werk met houten meubels

Om een of andere reden staat hout erg mooi in combinatie met blauw. Dit is dan ook de reden dat wij je aanraden om houten meubels te gebruiken voor bij jou in de slaapkamer. Hier moet je bijvoorbeeld denken aan een houten bed of aan een houten kast.

Over het algemeen is het erg mooi om te kiezen voor de lichtere houtsoorten. Belangrijk is natuurlijk wel om hout maar met mate terug te laten komen. Het moet namelijk alleen ter decoratie dienen, het is niet de bedoeling dat het de hele kamer overneemt. Zolang je hier op let kan hout een prima aanvulling zijn voor je slaapkamer in het blauw.

Deze tips stellen je in staat om jouw slaapkamer zelf onder handen te nemen. Blauw is een prachtige kleur om mee te werken, je moet alleen wel weten wat je aan het doen bent. Door de tips uit dit artikel te volgen zal je alles uit jouw slaapkamer kunnen halen.