Iedereen wil graag genieten van de voordelen van een goed geïsoleerd huis. Je woning voelt comfortabeler aan, er gaat minder warmte verloren en je stookkosten nemen af. Een van de isolatievormen die heel betaalbaar is, is spouwmuurisolatie. Hierbij wordt de ruimte tussen buiten- en binnenmuren, de spouw, gevuld met isolatiemateriaal. Ben je benieuwd naar alle positieve effecten van isolatie van je spouwmuur? We zetten hier de voordelen voor je op een rij!

De spouwmuur isoleren: dit levert het op

Veel huizen in Den Haag die gebouwd zijn in de jaren zeventig tot negentig zijn voorzien van glasvezelisolatie of isolatiedekens. De werking hiervan neemt echter snel af. Zoek je een methode die wél effectief is en heb je interesse in spouwmuurisolatie in Den Haag, dan kan een isolatiespecialist je verder helpen. Twijfel je over de investering, bedenk dan het volgende:

  • Je verdient de investering snel terug door een lagere energierekening, een lager energielabel en een hogere waarde van je huis
  • Je ervaart meer wooncomfort
  • Vocht, tocht en stank worden tegengegaan
  • Isolatie is mogelijk zonder chemische blaasmiddelen
  • Spouwmuurisolatie gaat tientallen jaren mee
  • Het werk is snel klaar en is niet aan de binnenkant van je huis

Geld besparen met isolatie

Het isoleren van spouwmuren staat bekend als een goedkope methode. Uiteraard spelen het formaat van de muren en de toegankelijkheid van je woning wel een rol bij de prijs. Heb je een woning die dateert uit de tijd voor de jaren twintig, dan zijn er meestal geen spouwmuren aanwezig en is isolatie hiervan dus niet mogelijk. Wil je de isolatie van je pand serieus aanpakken en hiervoor ook subsidie ontvangen? Het is dan het meest lonend om naast spouwmuurisolatie ook andere vormen van isolatie te laten verzorgen, zoals dakisolatie of vloerisolatie. Voor één isolatiemaatregel kan je namelijk 15% subsidie ontvangen, terwijl je bij twee maatregelen wel 30% van je kosten kan terugvragen. Overweeg je een voordelige isolatie in Den Haag van je woonhuis, dan kan je dus het beste twee isolatiemaatregelen tegelijk nemen.

Bijdragen aan een beter milieu

Met spouwmuurisolatie blijft in de winter de warmte binnen, terwijl je in de zomer de warmte juist buiten houdt. Je profiteert hiermee van een lagere energierekening en draagt bovendien je steentje bij aan het milieu. Ben je bezig je isolatie in Den Haag te regelen, dan is spouwmuurisolatie in Den Haag altijd een interessante investering. Je woning kan met deze techniek vaak al binnen één dag geïsoleerd worden. Je bespaart gemiddeld zo’n 840 euro per jaar, doordat je minder energie verbruikt.