Wanneer we denken aan vloerkleden, gaan onze gedachte vaak direct uit naar de rechthoekige kleden die in woningen te vinden zijn. Toch doen we dan te kort aan de ronde kleden die ook prachtig passen in vele woningen!

Ronde vloerkleden zijn een echte trend! In het interieur kom je steeds vaker tegenstellingen tegen. Dit is ook gemakkelijk te creëren met vloerkleden. Denk aan een rechthoekige bank gecombineerd met ronde kleden. Ronde kleden zorgen voor een speels effect maar ook geeft dit een ruimtelijk gevoel.

Contents

Doorbreek een ruimte met ronde kleden

In vele woningen wordt er gebruik gemaakt van vierkante of rechthoekige meubels. Denk aan de bank, een dressoir of tafeltjes. Met een rond vloerkleed doorbreek je de rechte lijnen en zorgt dit voor een contrast. Hierdoor valt niet alleen het vloedkleed meer op, maar ook jouw interieur!

Ook kun je met een rond kleed de kamer als het ware opsplitsen. Je kan met een rond kleed bijvoorbeeld een leeshoekje maken in een ruimte. Je kunt hier dan een fauteuil en tafeltje op het vloerkleed plaatsen waardoor het direct opvalt dat dit een apart gedeelte in de kamer is.

Vergroot de ruimte met ronde vloerkleden

Voor de aanschaf van een rond kleed moet je wel iets wat lef hebben, dat komt omdat de gehele ruimte er anders uit zal zien. Dit komt voornamelijk door het feit dat een rond vloerkleed erg veel nadruk geeft.

Daarbij is het zo dat je met ronde kleden een ruimte groter kan laten lijken. Dit komt omdat de ronde kleden de rechte lijnen breken en hierdoor lucht in de ruimte geven. Een grote hoekbank zal hierdoor minder prominent lijken en de salontafels komen vrijer in de ruimte te staan.

Een rond vloerkleed is ook een aanwinst voor een kinderkamer! Dit omdat deze een extra dimensie toevoegen aan de ruimte en een fijne plek is voor kinderen om te spelen. Je moet hierbij wel rekening houden met de afmeting van het vloerkleed. Wanneer je een te klein kleed aanschaft, zal de ruimte snel lijken op een poppenhuis.

De voordelen van ronde kleden

Een rond vloerkleed is eens wat anders dan de traditionele vloerkleden. Een echte eye-catcher in de woonkamer, onder de veranda of in een slaapkamer. Er zijn vele redenen om te kiezen voor een van de ronde kleden van Flycarpets.nl:

  • Vloerkleden zijn functioneel, zorgen voor contrast en zijn speels.
  • Ronde vloerkleden zorgen voor een warme sfeer.
  • Vloedkleden zijn een stijlvolle oplossing in kleinere kamers.
  • Vloerkleden zorgen voor lekkere warme voeten!

De vloerkleden van Flycarpets.nl zijn verkrijgbaar in vele verschillende maten, waardoor er altijd een geschikte afmeting is voor de ruimte waarin jij een rond vloerkleed wil. Ook heb je online de keuze uit verschillende soorten kleden.

Ronde kleden aanschaffen?

Ronde vloerkleden kunnen ervoor zorgen dat je een apart gedeelte in een kamer kan creëren, je kan de ruimte optisch vergroten en dit kleed zal zorgen voor meer sfeer! Je kunt kiezen voor meerdere ronde vloerkleden, kleden met een leuke print of de vloerkleden met elkaar laten overlappen. Je kunt hierdoor een speels effect laten ontstaan in een ruimte.

Bij Flycarpets.nl kun je vloedkleren aanschaffen zodat jouw interieur compleet maakt. Wanneer je hier een rond kleed aanschaft kiest je voor producten met een zeer goede kwaliteit, snelle levering en kun je met deskundigen bij de klantenservice chatten voor al jouw vragen!

Bron afbeelding: Flycarpets.nl