Lang niet iedereen heeft een groot huis. Ondanks het feit dat je niet al teveel ruimte thuis hebt is een klein huis inrichten zeker mogelijk. Je moet alleen weten waar je op moet letten. Wil je alles uit je kleine woning halen dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen.

Vandaag hebben we namelijk een selectie met de beste tips en tricks die jij kunt toepassen voor het inrichten van een ietwat klein huis. Dankzij deze tips zal je alles uit de ruimte kunnen halen die je tot je beschikking hebt.

Contents

Spiegels zijn een must have

Als je kamer niet genoeg natuurlijk licht heeft kunnen spiegels je helpen om alles uit je huis te halen. Dit doen ze door het bestaande natuurlijke licht te reflecteren bij jou in huis. Spiegels kunnen ook helpen om de ruimte groter te laten voelen, hierdoor zorg je voor de illusie van een paar vierkante meter extra ruimte.

Een mogelijkheid is om te kiezen voor bekleden van een muur met een grote spiegel. Al kan je ook kiezen voor een galerijwand met spiegels van verschillende afmetingen en vormen.

Focus op verlichting

Kleine ruimtes kunnen vaak donker aanvoelen door kleine of niet-bestaande ramen. Maak het gebrek aan natuurlijk licht goed door in elke kamer, van de keuken tot de slaapkamer, voldoende lichtbronnen aan te brengen. Combineer opvallende plafondlampen met wandlampen of tafellampen voor een gezellige en lichte sfeer.

Door meer licht toe te voegen in huis zal het gelijk een stuk knusser aanvoelen. Voor inspiratie kan je altijd eens bij de IKEA naar binnen lopen. Door de verschillende showrooms kom je er binnen no time achter welke lampen er allemaal mogelijk zijn.

Ga voor opvouwbare stukken

Je hebt misschien een bureau en een eettafel nodig, echter hoef je deze niet ieder moment van de dag te gebruiken. Hoe kan je voorkomen dat meubels onnodig veel ruimte innemen? Overweeg om meubilair te installeren dat kan worden opgevouwen als het niet in gebruik is.

Zo maak je aanzienlijk veel vrij en vermijdt je een gebrek aan ruimte bij jou in huis. Als je een keuken met één wand hebt, kunnen vouwdeuren rommel verbergen als ze niet in gebruik zijn. Ook is een bureau wat je om kunt zetten naar normale tafel ideaal voor de kleinere woningen.

Houd de vloer vrij

Je hebt ruimte nodig voor de belangrijkste meubels, maar zelfs de meest perfect ingerichte kleine kamer is niet goed ingericht als je niet prettig kunt lopen. Een goede optie is daarom om te kiezen voor zwevende meubels of planken. Zo kan je door de zwevende nachtkastjes veel ruimte vrij houden in de slaapkamer.

De vloer vrijhouden is het beste wat je kunt doen als je een kleinere woning hebt. Kies voor wandlampen en wandlampen in plaats van vloerlampen. Voor je het weet is de vloer vrij en voelt het huis gelijk een stuk ruimer dan voorheen!