Als het aankomt op de inrichting bij jou in huis zijn er talloze stijlen waar je voor kunt kiezen. Iedereen heeft een eigen stijl die hij of zij mooi vindt om terug te zien. We zien de laatste tijd dat er steeds meer mensen zijn die kiezen voor Oosterse stijlen. Een van de meest populaire opties van dit moment is.

Aangezien nog niet iedereen bekend is met de Feng Shui inrichting hebben we in dit artikel het nodige voor je uiteengezet. Dankzij dit artikel krijg je een volledig beeld over wat je van Feng Shui kunt verwachten bij jou in huis!

Wat is een Feng Shui inrichting?

Feng Shui is een oude Chinese filosofie die streeft naar evenwicht en harmonie tussen de elementen. Het opnemen van Feng Shui gaat verder dan de westerse designprincipes van comfort of esthetiek. In plaats daarvan legt het de nadruk op fysieke en mentale gezondheid, succes en gezonde relaties.

Dit wordt bewerkstelligd door een positieve energiestroom. Het wordt vaak aangeduid als de kunst van het plaatsen van de juiste elementen in een bepaalde ruimte. Deze elementen zijn speciaal gekozen om de “Chi,” of energie in huis optimaliseren.

Feng Shui bestaat uit twee woorden: “feng,” betekent wind en “shui,” betekent water. Deze twee elementen zijn niet alleen fundamenteel en essentieel voor het menselijk bestaan, maar ze bewegen en stromen ook over de hele wereld.

Feng Shui Elementen – wat voor inrichting

De vijf belangrijke elementen van feng shui zijn hout, metaal, aarde, water en vuur. Deze elementen spelen een belangrijke rol bij de inrichting van de woning. We hebben hieronder de verschillende elementen wat nader toegelicht:

Hout – Hout symboliseert groei en vitaliteit. Het plaatsen van houten voorwerpen in je woning stimuleert de persoonlijke groei. Planten en houten meubels zijn eenvoudige manieren om dit element toe te voegen.

Metaal – Metaal symboliseert logica en intelligentie. Het ondersteunt kennis en mentale scherpte. Voeg dit element toe aan je ruimte met metalen frames of sculpturen.

Aarde – De aarde symboliseert stabiliteit en evenwicht. Het helpt om de ruimte tot rust te brengen. Breng het aarde-element in je woning met rotsen, kristallen en beeldjes.

Water – Water symboliseert wijsheid en sereniteit. Het zorgt voor je ontspanning. Spiegels, reflecterende oppervlakken en aquaria zijn manieren om het waterelement aan je ruimte toe te voegen.

Vuur – Dit element symboliseert passie en energie. Het is representatief voor transformatie, expansie en passie. Gebruik kaarsen en rode voorwerpen om je ruimte met vuur op te vullen.

Voor sommige mensen klinkt Feng Shui een beetje wazig, voor andere mensen is het echter een filosofie die een hoop veranderingen kan doorvoeren in het dagelijks leven.

Dankzij de informatie uit dit artikel weet je in ieder geval waar je op moet letten als je de elementen uit Feng Shui wilt laten terugkomen bij jou in de woning. Voor je het weet zal jouw huis voorzien zijn van de juiste mate van Chi, zo voel je je helemaal op je gemak!