Wanneer je een kleine woonkamer hebt, lijkt het misschien alsof een hoekbank niet geschikt is voor bij jou thuis. Zo’n grote, pompeuze bank die alle beschikbare ruimte opslokt. Maar niets is minder waar! Het soort bank dat geschikt is voor een ruimte is niet alleen afhankelijk van de grootte van die ruimte. Ruimtelijkheid, basisindeling van de muren en het aantal zitplekken zijn ook erg bepalend! Hoe klein de woonkamer ook is, door de samenhang van deze eigenschappen zijn sommige ruimtes erg geschikt voor een hoekbank. Een hoekbank in jouw kleine woonkamertje brengt zelfs vele voordelen met zich mee.

Contents

Een blikvanger in jouw woonkamer

Er wordt altijd gezegd dat wanneer er weinig ruimte is dat die ruimte die je wél hebt zo efficiënt mogelijk ingericht moet worden. Helaas kan het dan nog best een uitdaging zijn om een passende bank te vinden. Zeker als je voorkeur uitgaat naar een bank waarbij je heerlijk onderuitgezakt, met de voeten omhoog, kan loungen. Een hoekbank is dan toch de meest ideale oplossing. Maar door de optisch grotere uitstraling dan die een rechte bank heeft, lijkt een hoekbank moeilijk te gaan passen. Hierdoor ben je toch sneller geneigd om te kiezen voor een rechte bank. Maar niet getreurd, ook voor de kleintjes onder ons is er een geschikte hoekbank!

Een knus hoekje met een hoekbank

Een van de voordelen van een hoekbank is namelijk dat dit altijd een eyecatcher bij je thuis zal zijn. Je hebt maar een paar kleine accessoires nodig om je woonkamer een sfeervolle uitstraling te geven. Door een paar kussentjes en een zacht plaid op je hoekbank te leggen ontstaat er een knusse hoek in je kleine woonkamer die uitnodigt om heerlijk te loungen. Daarnaast heb je met een hoekbank altijd een zitplek meer dan bij een rechte bank. Dus ondanks dat je woonkamertje niet zo heel groot is, heb je wel de ruimte om meer mensen te kunnen laten zitten.

Een hoekbank: multifunctioneel

Naast dat een hoekbank een sfeervolle functie heeft door een warm en knus hoekje te kunnen creëren heeft een hoekbank ook een praktisch voordeel. Door de vormgeving, namelijk met een hoek en daardoor twee zitgedeeltes, is deze bank ideaal om een woonruimte te kunnen opdelen in twee delen. Door maar één van de twee zijdes tegen de muur aan en de ander vrij in de kamer te plaatsen ontstaat er een scheiding. Zo kan je gemakkelijk een apart zitgedeelte creëren in je kleine woonkamer en hou je ook ruimte over voor bijvoorbeeld een eethoek.

Ontwerp je eigen hoekbank

Zo zie je maar, het is altijd mogelijk om een hoekbank in je interieur te plaatsen. Of je nu veel of weinig ruimte hebt, een hoekbank is altijd een goed idee! De vele mogelijkheden in opstellingen en afmetingen zorgen ervoor dat het voor iedere woonkamer toegankelijk is om een hoekbank te vinden die voldoet aan jouw wensen en stijl. Ontwerp je eigen hoekbank bij diverse interieurwinkels om zo de woonkamer van je dromen samen te stellen!