Terracotta is een prachtige kleur die helaas niet zo makkelijk te combineren is met andere kleuren in je interieur. In dit artikel geven we je 3 tips om toch een mooie terracotta combinatie voor je huis te maken!

Contents

Wat is terracotta?

Terracotta is een natuurproduct dat gemaakt wordt van aardewerk en klei. Het kan in verschillende tinten voorkomen, van geelbruin tot roodbruin. Terracotta is erg populair in Aziatische landen, maar steeds vaker wordt het ook in westerse landen gebruikt, zowel in interieurs als in tuinen.

Hoe kun je terracotta kleuren gebruiken in je interieur?

Terracotta is een prachtige, warm kleur die perfect geschikt is voor het interieur van je huis. Terracotta kan echter makkelijk overheersend en te sterk overkomen in een kamer. Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de terracotta kleur en de andere elementen in je interieur.

Een goede manier om terracotta te gebruiken in je interieur is door het te combineren met rustige, natuurlijke tinten. Denk aan aardetinten zoals beige of bruin. Deze kleuren zullen de sterkere terracotta kleur temperen en ervoor zorgen dat het niet overheersend aanvoelt in de ruimte.

Probeer ook verschillende texturen toe te voegen aan je interieur wanneer je terracotta gebruikt. Combineer bijvoorbeeld gladde materialen met ruwere stoffen of patronen. Dit zal ervoor zorgen dat je interieur interessant en levendig blijft.

Welke meubels en accessoires passen bij terracotta?

Wanneer je terracotta wilt toepassen in je interieur, is het belangrijk om te weten welke andere kleuren en materialen goed bij deze kleur passen. Terracotta is een oranje-bruine kleur die vooral in de herfst en winter erg populair is. Het kan echter ook in andere seizoenen gebruikt worden, mits je de juiste meubels en accessoires uitkiest.

In de herfst en winter combineert terracotta goed met donkere kleuren zoals bruin, grijs en zwart. Ook natuurlijke materialen passen goed bij terracotta, denk hierbij aan hout en leer. In de lente of zomer kun je terracotta wat opfleuren met fellere kleuren zoals geel of groen. Echter moet je hier wel voorzichtig mee zijn, want teveel felle kleuren in één ruimte kan snel overweldigend worden.

Terracotta in de slaapkamer

Terracotta is een prachtige kleur die je in veel verschillende tinten kunt vinden. Het is een warme kleur die perfect past bij de herfst- en wintermaanden. Terracotta kan goed gecombineerd worden met andere aardetinten, zoals okergeel, bruin en beige. Maar ook andere warme kleuren, zoals rood of oranje, staan mooi bij terracotta.

Als je terracotta wilt gebruiken in je slaapkamer, denk dan eens aan een terracottakleurige muur. Dit geeft je slaapkamer meteen een warm en sfeervolle uitstraling. Combineer deze muur dan met neutrale of rustige kleuren op het beddengoed en in de rest van het interieur. Zo creëer je een rustige en serene slaapomgeving waarin je lekker tot rust kunt komen.

Terracotta in de woonkamer

Terracotta is een prachtige, warme kleur die perfect is voor de wintermaanden. Het is echter niet altijd makkelijk om deze kleur te combineren met de rest van je interieur. In dit artikel geven we je tips & tricks om terracotta in je woonkamer stijlvol te integreren!

Wanneer je terracotta toepast in je woonkamer, is het belangrijk om er niet te veel van te gebruiken. Een paar accenten zijn voldoende om de ruimte sfeervol en warm te maken. Denk bijvoorbeeld aan een terracottakleurige bank of stoel met bijpassend kussen, of een mooie vaas of lamp in dezelfde tint. Ook leuk: versier je muur met een aantal (geordende) wandplaten of fotolijstjes in terracottatinten!

Terracotta in de keuken

De kleur terracotta is één van de meest populaire tinten van het moment. Het geeft je huis meteen een warme en gezellige uitstraling. Maar hoe kun je deze kleur nu het beste combineren met de rest van je interieur? In dit artikel geven we je wat tips!

Terracotta in de woonkamer:

Een terracotta muur in de woonkamer zorgt meteen voor een heel andere sfeer. Deze kleur goes perfect samen met hout en natuurlijke materialen, dus probeer dat bij het inrichten van je woonkamer te gebruiken. Denk aan een houten vloer, een stoere leren bank en stoffige plaids. Als contrast kun je dan donkere accessoires of meubels toevoegen, zoals een zwarte lamp of een donkerbruine kast. Dit geeft net wat extra pit aan de ruimte!

Terracotta in de keuken:

Ook in de keuken is terracotta erg mooi. Deze warme tint geeft je keuken meteen een heel andere uitstraling. Het is wel belangrijk dat je de rest van de keuken neutraal houdt, zodat het niet té druk wordt. Ga dus voor een witte of lichte kleur op de muren. De terracotta muur kun je dan extra laten opvallen door er een leuke behangetje op te plakken of door er een aantal mooie accessoires neer te zetten.

Terracotta in de slaapkamer:

In de slaapkamer is terracotta ook erg mooi. Het geeft je slaapkamer meteen een warme en gezellige sfeer. Om ervoor te zorgen dat het niet té druk wordt, kun je ervoor kiezen om alleen één muur terracotta te verven. Dit maakt de ruimte meteen wat spannender en uitnodigender. Als contrast kun je dan de andere muren lichter houden of een andere kleur verven.

Terracotta in de badkamer:

In de badkamer is terracotta ook erg mooi. Het geeft je badkamer meteen een warme en gezellige sfeer. Het is wel belangrijk dat je de rest van de badkamer neutraal houdt, zodat het niet té druk wordt. Ga dus voor een witte of lichte kleur op de muren. De terracotta muur kun je dan extra laten opvallen door er een leuke behangetje op te plakken of door er een aantal mooie accessoires neer te zetten.

Alternatieven voor terracotta

Als je terracotta wilt gebruiken in je interieur, maar niet zeker weet hoe je het kunt combineren met de rest van je inrichting, dan zijn hier een aantal alternatieven voor terracotta die je kunt overwegen:

– grijs: grijs is een goede neutrale kleur die makkelijk te combineren is met andere kleuren. Het geeft ook een rustige en serene sfeer aan je huis.

– wit: net als grijs is wit een perfecte neutrale kleur om mee te combineren. Het geeft ook een frisse en schone uitstraling aan je huis.

– zwart: als je op zoek bent naar iets wat wat meer dramatisch of chique is, kan zwart een goede optie zijn.

Zwart kan soms wat kil overkomen, dus probeer het te combineren met andere warme kleuren om het geheel wat vriendelijker te maken.