Jouw badkamer de finishing touch geven? Dat doe je natuurlijk met mozaïektegels! Mozaïek is namelijk heel geschikt voor het aanbrengen van accenten, zeker als je kiest voor een opvallende tegel. Je kunt mozaïektegels bovendien op eindeloos veel manieren in de badkamer toepassen. Van de inloopdouche tot de wand achter het bad: de keuze reuze. Hieronder hebben we daarom alle opties van mozaïek in de badkamer voor jou op een rij gezet!

Mozaïektegels op de wand

Als het gaat om mozaïektegels in de badkamer, ligt de wand natuurlijk het meest voor de hand. Alle mozaïektegels zijn dan ook geschikt als wandtegel, terwijl lang niet alle mozaïek geschikt is voor de vloer. Toch kan het lastig zijn om te bepalen welke wand je wil betegelen met mozaïek. En ga je daarbij voor een complete wand of stop je halverwege? Wij zijn bijvoorbeeld fan van mozaïektegels tot halverwege de wand achter het badkamermeubel. Liever een hele wand? Dan is het mooi om bijvoorbeeld het complete douchegedeelte te betegelen met mozaïek!

Mozaïek op de badkamervloer

Mozaïektegels staan natuurlijk ook prachtig op de vloer van de badkamer. Maar, zoals we hierboven al kort hebben benoemd, lang niet alle mozaïek is geschikt voor op de vloer. Voor de badkamervloer heb je bijvoorbeeld altijd matte mozaïektegels nodig. Glanzende mozaïek raakt namelijk beschadigd en bekrast op de vloer. Daarnaast is matte mozaïek een stuk ruwer en dus minder glad. Als de mozaïektegels dan nat worden, zul je er niet zo snel op uitglijden. Sommige mozaïektegels hebben zelfs een antislip-laag, wat zorgt voor nog meer veiligheid in de badkamer.

Mozaïektegels als een accent

Naast het betegelen van de wand en vloer, kun je met mozaïek heel mooi accenten aanbrengen in de badkamer. In plaats van een groot oppervlak, verwerk je mozaïek dan alleen op een klein deel. Wij zijn bijvoorbeeld fan van mozaïek in een nis, rondom het bad of op het inbouwreservoir achter het toilet. Als je met mozaïek een accent wil aanbrengen, kun je het beste voor een wat opvallendere tegel gaan. Bij Mozaïektegelwinkel vind je bijvoorbeeld mozaïek in diverse trendkleuren, zoals brons, terracotta en marmer. Ongetwijfeld dé finishing touch van jouw badkamer!