Als het aankomt op het kopen van woonaccessoires zijn er nogal wat opties om voor te kiezen. De belangrijkste vraag die je jezelf af moet vragen is welke kleur je kiest. Wij schatten de kans vrij groot in dat jij op zoek bent naar gouden woonaccessoires, er is namelijk een reden dat je bij deze site terecht bent gekomen.

In dit artikel hebben we alle do en don’ts op een rijtje gezet voor het toepassen van gouden woonaccessoires bij jou in huis. Door dit goed door te nemen kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Contents

Do – werk met goud en zwart

De combinatie goud en zwart ziet er prachtig uit, ook als het aankomt op woonaccessoires. Dit is een tijdeloze combinatie die we overal zien terugkomen. Kies je voor deze kleurencombinatie dan is het van belang dat het zwart altijd overheerst.

Goud moet namelijk alleen worden aangebracht als een accent, niet als overheersende tint. Het gebruik van de combinatie zwart en goud is ideaal voor in de badkamer. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een gouden kraan of wc rolhouder.

Don’t – teveel goud gebruiken

Een fout die veel mensen maken bij het kopen van woonaccessoires in het goud is dat ze veel te veel goud laten terugkomen in huis. Zoals we hierboven al kort hebben vermeld is het bij goud de bedoeling om te zorgen voor een bepaalde balans.

Deze balans krijg je alleen als je gouden accenten op enkele kleine plekken terug laat komen. Wanneer je kiest voor teveel goud wordt het al snel erg ordinair. Als dit het geval is komt het goud niet meer luxe over, maar krijgt het een beetje een goedkope uitstraling. Hier zit je niet op te wachten natuurlijk.

Do – kies voor mat goud

Een handige tip is om te kiezen voor mat goud. In tegenstelling tot de glimmende houden meubels en accessoires zal je met mat goud zorgen voor een subtiele uitstraling. Dit maakt het een prima optie voor bij jou in huis. Daar komt ook nog eens bij dat een mat gouden oppervlak minder snel vies zal worden dan de glimmende oppervlaktes.

Ook zijn vingerafdrukken niet meer zo goed te zien. Hierdoor is het een uitstekende optie om te maken voor bij jou in huis. Via Pinterest kun je meer dan genoeg foto’s vinden die kunnen dienen als inspiratie. Zo hoef je niet zonder ideeën te zitten.

Don’t – goud en zilver mixen

Dit is een fout die we ontzettend veel mensen zien maken. Het is nooit, maar dan ook nooit, goed om goud met zilver te mixen. Wanneer je kiest voor een bepaald soort metaal is het van cruciaal belang dat je vast blijft houden aan je keuze.

Zilver, brons en goud kunnen niet gemixt worden. Dit staat namelijk erg raar en zal al snel afbreuk doen aan de inrichting bij jou in huis. Kies je dus voor bepaalde gouden accenten dan zal je je aan deze keuze moeten houden.